Prestiżowa nagroda dla grzejnika

Prestiżowa nagroda „Red Dot Design Award” dla grzejnika Zehnder Fina!

Nagroda Red Dot Design Award jest przyznawana nieprzerwanie od 1955 roku. W tym roku, to nobliwe wyróżnienie udało się otrzymać grzejnikowi Zehnder Fina!

Red Dot Design Award to jedno z najbardziej prestiżowych na świecie wyróżnień w dziedzinie designu. Kapituła konkursu mieści się w Design Zentrum Nordrhein Westfalen w Essen. W tym roku walczyło o nią aż 1800 producentów i projektantów z 58 krajów całego świata.

- Konkurs ten z powodzeniem uznać można za jeden z największych w zakresie wzornictwa przemysłowego na świecie. Tym bardziej cieszymy się, że nagroda została przyznana jednemu z produktów naszej firmy. To taka przysłowiowa, „czerwona kropka nad i”, świadcząca o ponad przeciętnej jakości, wzornictwie, estetyce i poszanowaniu najnowszych trendów – mówi Jerzy Stosiek, Dyrektor generalny Zehnder Polska, Sp. z o.o.

W tym roku walczące o laur, Red Dot Design Award, produkty zostały zaprezentowane jury, w którym zasiadło aż trzydziestu międzynarodowych ekspertów.

Nagrodzony grzejnik Zehnder Fina zostanie zaprezentowany w tym roku w Mediolanie na targach Mostra Convegno Expocomfort, w dniach 27-30 marca.